Warning: file_get_contents(http://aej.org/rss.asp): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /var/www/hu/aejhun/html/public_html/protected/class/model/RssModel.php on line 20

Warning: DOMDocument::loadXML(): Empty string supplied as input in /var/www/hu/aejhun/html/public_html/protected/class/model/RssModel.php on line 21
EURÓPAI ÚJSÁGÍRÓK SZÖVETSÉGE MAGYAR TAGOZAT - Visegrádiak az Európai Unióban: utolsókból elsők?

Európai újságírók szövetsége
magyar tagozat

Visegrádiak az Európai Unióban: utolsókból elsők?

Nagy sikerű tanácskozás a Budapesti Metropolitan Egyetemen2017. október 18-án vitával egybekötött tanácskozást szervezett a Budapesti Metropolitan Egyetemen az Európai Újságírók Szövetsége Magyar Tagozata "Visegrádiak az Európai Unióban: utolsókból elsők" címmel.

A nagy érdeklődéssel kísért rendezvényen bevezető történeti áttekintést és helyzetértékelést hallhattunk Jeszenszky Géza történész, egyetemi magántanár, korábbi külügyminiszter előadásában. 

A Visegrádi Négyek jelenéről és jövőjéről a felkért hozzászólók, Feledy Botond, külpolitikai szakértő, CEID, és Mráz Ágoston Sámuel politikai elemző, a Nézőpont Csoport vezetője árulta el nem túl optimista véleményét.  

A jórészt egyetemistákból álló hallgatóság kérdései közül nem maradhatott ki az aktuálpolitikai forró téma, a menekült-migráns válság sem, amelyre mindhárom előadó megpróbált magyarázatot adni és megoldásokat kínálni.    

 

A beszélgetést és a vitát Martin József újságíró, az EÚSZ Magyar Tagozatának elnöke vezette.