Warning: file_get_contents(http://aej.org/rss.asp): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /var/www/hu/aejhun/html/public_html/protected/class/model/RssModel.php on line 20

Warning: DOMDocument::loadXML(): Empty string supplied as input in /var/www/hu/aejhun/html/public_html/protected/class/model/RssModel.php on line 21
EURÓPAI ÚJSÁGÍRÓK SZÖVETSÉGE MAGYAR TAGOZAT - Amerikai segítség - pályázat magyar sajtótermékeknek

Európai újságírók szövetsége
magyar tagozat

Amerikai segítség - pályázat magyar sajtótermékeknek

200 milliót adna Amerika független magyar sajtóra

 


November 7-én egy kifejezetten magyar sajtótermékeknek szánt pályázat jelent meg az amerikai külügyminisztérium honlapján. A felhívás célja, hogy olyan Budapesten kívüli sajtótermékeket (lap, rádió, honlap) találjon, amik az objektív tájékoztatást hangsúlyozzák, hazai és nemzetközi témákban is. A külügyminisztérium maximum 700 000 dollárt, vagyis nagyjából 190 millió forintot adna az egy darab nyertesnek.

A cél az, hogy segítség ennek a lapnak, rádiónak vagy honlapnak a fenntarthatóságát, illetve hogy növeljék a közönségét. A kiírás 2018 májusától megvalósított projektekre adna pénzt, így a pénz a magyar választások után érkezne a céghez.

A 444 azt írja, hogy a forrásaik szerint a pályázatnak köze van David Kostelancik amerikai ügyvivő beszédéhez, amit még októberben tartott Budapesten. Kostelancik kimondta, hogy Magyarországon a kormány nyomásgyakorlása miatt egyre csökken a független médiatermékek száma, a kormány kézi vezérléssel irányítja a felvásárolt médiumokat és újságíróit, illetve hogy a kormány állami hirdetésnek álcázott támogatásokkal segíti a hozzá hű médiát. Akkor a kormány szintén erős szavakkal reagált az amerikai beszédére.

https://www.state.gov/j/drl/p/275396.htm